Novinky v Masters

MR časovky jednotlivců a dvojic v Sokolově

6.srpna 2018

V sekci články s diskusí jsou uvedeny celkové výsledky MR časovky jednotlivců a dvojic v Sokolově. Výsledky dle kategorií je možné také najít na stránkách sportovniservis.cz. Výsledky a bodování na stránkách ELM zaberou vzhledem k letos novému, navíc dvojnásobnému a vždy komplikovanému bodování časovky dvojic zřejmě víc času než obvykle. I. Kubín

Výsledky Č Dv Sokolov

6.srpna 2018

SOKOLOV ČDV

Výsledky ČJ Sokolov

6.srpna 2018

SOKOLOV ČJ

Registrace před MČR v časovce

1.srpna 2018

Byly doplněny platby k novým registracím.

MS Masters 2018 – Varese, Itálie

30.července 2018

Dle posledního sdělení od UCI, je možné přihlásit zájemce o účast na MS MASTERS ve Varese ještě po MR ve Slatiňanech, takže nominace na MS bude provedena na základě výsledků letošního MR jak v časovce 4.8. v Sokolově, tak v silničním závodě 11.8. ve Slatiňanech. Na MS jsou kategorie 19-34, 35-39,40-44, 45-49, 50-54, 55-59, 60-64, 65+, dále v případě více než 6ti zájemců i kat. 70 – 74, 75 – 79 atd.., tím pádem je pro nominaci na MS považován za MR i každý první z těchto kategorií jak u žen, tak u mužů.
Přesto, že pro přihlášky na MS je tedy relativně dost času, prosíme všechny zájemce z řad ELM o účast na MS, aby zaslali, pokud možno do konce tohoto týdne, mail na kubin@markus.cz , abychom si udělali představu, jak velký zájem bude o divoké karty, které připadají v úvahu pro ty, kteří se nekvalifikují jako Mistři republiky.

Úprava pravidel pro účast na MR a bodování ELM

8.července 2018

Vzhledem k tomu, že v kalendáři ELM odpadlo pět z dosavadních plánovaných závodů, rozhodla Komise Masters, že vypouští z pravidel podmínku dokončení 2 závodů ELM před Mistrovstvím republiky a to jak v časovce jednotlivců , tak v silničním závodě. Takže podmínkou pro účast na MR zůstává pouze Licence ČSC platná pro letošní rok a přihlášení a zaplacení poplatku v soutěži ELM, které je letos možné během celé sezóny .
Zaroveň oznamujeme, že Komise rozhodla, že vzhledem k počtu zrušených závodů se do soutěže ELM bude započítávat pouze 13 závodů namísto 15ti v soutěži jednotlivců a 16 závodů namísto 18ti v soutěži družstev.

I. Kubín

MS Masters 2018 – Varese, Itálie - kvalifikační podmínky

29.června 2018


Kvalifikační podmínky pro účast na letošním MS pořádaném v italském Varese 30.8. – 2.9. jsou stejné jako v minulých letech:
na stránkách: http://www.ucigranfondoworldseries.com jsou pravidla pro kvalifikaci v angličtině. Je tam i kalendář s cca 20 ti kvalifikačními akcemi po celém světě. Pro právo účast na MS je potřeba se účastnit alespoň jedné z nich a umístit se do 25% startujících nebo do třetího místa (pokud je méně než 12 startujících v kategorii. Pokud je v kalendáři silniční závod i časovka, je třeba se umístit pro kvalifikaci na časovku v časovce a pro kvalifikaci na silniční závod v silničním závodě, pokud je v kalendáři jen silniční závod, stačí se umístit v prvních 25% startujících silničního závodu pro kvalifikaci na časovku i na silniční závod, což bývá zpravidla snažší. Kvalifikovat se je též možné účastí na třech akcích z kalendáře bez ohledu na výsledek. Takto kvalifikovaní závodníci se přihlašují na MS sami dle pravidel viz výše uvedený odkaz. Poslední kvalifikační závod pro letošní MS se koná v Evropě v italském Trentu již příští víkend 6. – 8. 7. Event. Ve Španělsku 8.7.2018.
Dále se mohou účastnit mistři republiky v každé věkové kat. po 5ti letech a to jak z časovky, tak ze silničního závodu. Vzhledem k tomu, že letošní MR Masters v silničním závodě ve Slatiňanech se koná 11.8. a přihlášky se uzavírají cca 2 týdny před MS, bude nutné pro kvalifikaci na MS počítat zřejmě výsledky z loňského MR. Pro kvalifikaci z časovky se bude počítat letošní MR v časovce pořádané v Sokolově 4.8.. Dále budou k disposici divoké karty pro 5 mužů a pro 5 žen, které je možno využít pro časovku i pro silniční závod.
Pokud bude zájem vyšší, předpokládáme, že budou vybráni uchazeči dle dosavadních výsledků v ELM a předešlých MS.
Seznam takto nominovaných závodníků bude tedy možno vytvořit až po MR v časovce a bude nutno uzavřít cca do 9.8. a po té zaslat pořadatelům MS prostřednictvím ČSC. Žádat o divokou kartu bude tedy možné od 5. Do 9. 8. V tomto termínu je také nutné, aby by se přihlásili všichni zájemci z řad Mistrů republiky ze všech kategorií. Upozorňujeme rovněž na nutnost lékařského potvrzení, které je potřeba předložit při prezenci před startem.

V dalších letech se můžeme těšit na MS 2019 v polské Poznani ale v roce 2020 zase mimo Evropu ve Vancouveru..

I. Kubín (kubin@markus.cz)

Celkové výsledky - Rašovka hromadňák

25.června 2018

Anketa Naši sponzoři
  • Sponzor internetu
  • Sponzor startovních čísel
  • Partner soutěže
  • Partner soutěže
  • Partner soutěže

tvorba webových stránek        |        webhosting a servery