První závody jsou za námi

Tak máme za sebou prvé 3 závody letošní EM Masters. Účastí se jistě vydařily, ale přeci jenom jsou určité nedostatky, a to hlavně v přihlašování závodníků. Díky několika málo neukázněným se Hodkovicích posunul start, jsou to první závody, kde se vydávají startovní čísla, a dodatečná registrace opravdu zdržuje, hlavně pak ty , kteří se  přihlásili včas. Poněkud horší to bylo v Sezemicích, kde se přihlašovali i neregistrovaní v EM. Čekal jsem, že bude problém se starší generací, ale opak je pravdou, v kategorii D a E je vše perfektní. Čím ale mladší, tím větší nesrovnalosti. Že by naše mladá cyklistická generace pracovala bez výpočetní techniky.?? 

A ještě navíc se k nám opět dostávají slova kritiky na nelegální doprovodné vozy. Chápu, že je riziko defektu a tím závod přijde ve zmar, ale v protour není dovoleno po defektu závodníka dotáhnou vlastním mechanickým vozem. Výjmečně je takový závodník dotažen za motorkou rozhodčích nebo za jejich asistence. A v časovkách může být pouze doprovod. My nemáme v pravidlech doprovod na časovkách ani silnici povolen. Je to sice amaterské, ale spravedlivé pro všechny. nejsme totiž schopni ohlídat, aby vře bylo férové. O to více pak mrzí nepřímé stížnosti a podbně. rozhodl jsem se proto, že po dohodě s pisatelem zveřejním jdem mail. Vyjádřete se sami. Zde je:

Vážený pane Horáku,

obracím se na Vás ohledně způsobu závodění Radima Kijevského (LAWI Author) na časovce v Sezemicích. Byl sem svědkem toho (a nebyl sem sám), kdy za Sezemicemi čekalo na něj auto a motorka. Motorka jela cca 2 metry před ním a doprovodné auto těsně za ním. Po vyhlášení mu to říkalo více lidí a on samozřejmě tvrdil, že to není pravda. Viděl ho mimo jiné i p.Krumer st. a další (bohužel jméno neznám, ale na dalším závodu jsem schopen zjistit). Vzhledem k tomu, že náš člen (Miroslav Šváb) má šanci na celkové vítězství v časovkářském poháru Vás žádám o řešení této situace. Toto chování neprospívá regulérnosti soutěže a my jako tým se tímto cítíme poškozeni.  

 S pozdravem za CYCLING BRNO

Václav Vodička. manager týmu

+ Vložit příspěvek

Diskuse

#339

Pavel napsal:11.června 2015, 23:04 hod

Jestli někdo podvádí, tak podvádí hlavně sám sebe. Jestli mu to dělá radost?....

#327

Libor Zajíc reagoval na:31.května 2015, 19:55 hod

#323,Jakub Nechanický 29.května 2015, 20:34 hod

Nechci nikoho obhajovat ani vinit, ale pokud se jede při otevřeném provozu a to se jede skoro v každém závodě, tak nikomu nezakážete aby vjel na trat.

#323

Jakub Nechanický reagoval na:29.května 2015, 20:34 hod

#322,Smetana 29.května 2015, 10:09 hod

Diskutujeme o tom proto, že si to žádá tento článek...
Neprodlené podání protestu zpravidla stejně nic neřeší - většinou pro jejich pousouzení chybí čas a energie - jak u organizátorů, tak závodníků... A také by to pak mohlo dopadnout takto:
https://www.youtube.com/watch?v=tvyB4gOkUmI

#322

Smetana napsal:29.května 2015, 10:09 hod

Že o tom diskutujete. Měl být především podán protest ihned po závodě.

#318

Jakub Nechanický reagoval na:22.května 2015, 20:07 hod

#317,Bobek 20.května 2015, 14:59 hod

To je mi nějaký vopatrnosti a našlapování kolem horký kaše... :) V možnosti využití služeb doprovodného vozidla během hromadaných závodů nevidím osobně nic špatného, tedy pokud se to praktikuje v onom duchu fair-play, avšak na druhou stranu si neumím představit, kdyby tuto možnost využíval každý závodník... Co se týče časovky, nevidím v jejich potřebě absolutně žádný důvod! Celkově hodnotím použítí soukromých doprovodných vozidel na naší amatérské úrovni za velmi komické gesto. Závěrem však nutno dodat "Co není zakázano, je dovoleno", tudíž je nutné tuto problematiku přesně definovat v pravidlech EM...

#317

Bobek napsal:20.května 2015, 14:59 hod

,,My nemáme v pravidlech doprovod na časovkách ani silnici povolen."
http://cyklomasters.rajce.idnes.cz/150509_Znojmo#150509_maraton_ZN_098.jpg

nemáme...
pokud se potvrdí...
měl by být...
rozhodl jsem se proto, že po dohodě s pisatelem zveřejním...
Vyjádřete se sami...

http://www.cyklomasters.cz/komise-masters.html

#311

Jakub Nechanický reagoval na:13.května 2015, 13:21 hod

#308,Pepik Koloc 9.května 2015, 18:46 hod

Naprosto souhlasím s Pepikem! Takový způsob závodění není jednoznačně fair-play a měl by být v rámci prevence a spravedlnosti řádně potrestán...

#308

Pepik Koloc napsal:9.května 2015, 18:46 hod

Pokud se potvrdí , že R.Kijovský používá takovéto praktiky,měl by být diskvalifikován v závodě a při dalším takovém přestupku vyloučen z ELM.


tvorba webových stránek        |        webhosting a servery