Změny v soutěži Extraliga Masters 2016

Vážení přátelé.

Od VH spojené s vyhlášením sezóny 2015 v Liberci uplynul již nějaký pátek a ročník 2016 nám již klepe na dveře. Koncem minulého roku jsme připravili veškerou agendu pro zápis našeho spolku Extraliga Masters u Krajského soudu v Liberci a dnes je již tento transformační krok, z KLAC na ELM, úspěšně za námi. Dále se nám podařilo "zprovoznit" přístup k účtu komise. Obratem jsme počátkem prosince převáděli finanční odměny za soutěž družstev a TOP TEN. Počátkem nového roku jsme se konečně po několika domluvách sešli s Vaškem Bradnou a dali dohromady podklady k účetnictví za rok 2015, které bylo předáno smluvní účetní. Zde bych chtěl poděkovat Vaškovi za spolupráci s krajícem povinností. Během vánočních svátku jsem "zalehl na IT matrace" a snažil se ve spolupráci s programátorem těchto stránek uložit do archivu loňský rok, upravit systém dle nových změn a nachystat stránky pro letošní rok - změny v pravidlech ELM, změny v povinnostech pořadatelů, změny v organizování soutěže, termínová listina - kalendář, registrace vč. překlopení atd.

Toto je jen pár řádků na úvod pro ubezpečení, že komise připravuje soutěž průběžně. A nyní k avizovaným změnám. Doporučuji všem podrobně se seznámit s novými pravidly na rok 2016 i povinnostmi pro pořadatele závodů. Už jen proto, aby jste se nedivili, že do loňska to bylo jinak a nyní po Vás něco pořadatel chce nového.

Základní změny pro rok 2016:

1) Jsou pouze dvě soutěže – soutěž jednotlivců ELM a soutěž družstev.

2) Registrační poplatek za jednotlivce nebo členy registrovaného družstva činí 200,- Kč (dříve členové družstva platili 150,- Kč, nyní všichni stejně). Tento poplatek nelze platit dopředu na účet ELM, ale na prezentaci.

3) Maximální výše startovného je stanovena na 250,- Kč (kromě maratonu ve Znojmě). Tzn., může být i nižší.

4) Nejstarší kategorie u žen i mužů byly drobně upraveny – dříve Ž 55 a Ž 65, nyní pouze Ž 60, dříve M 80, nyní se vypouští = v kategorii E startují M-70, M-75 a Ž-60. Ostatní kategorie zůstávají beze změn.

5) Soutěž družstev – pohár a finanční odměnu dostane pouze 5 nejlepších družstev ve výši, která bude odvislá od celkového počtu startujících družstev a finančních možností ELM.

6) Soutěž jednotlivců - pohár a finanční odměnu dostanou pouze 3 nejlepší jednotlivci v bodovací kategorii (M, M-30, M-35, M-40, M-45, M-50, M-55, M-60, M-65, M-70, M-75, Ž, Ž-30, Ž-40, Ž-50, Ž-60), která bude odvislá od celkového počtu startujících v celoroční soutěži. Podmínka pro zisk poháru a finanční odměny je dokončení minimálně 10 závodů ELM (dříve 4 závody).

7) Je zavedeno nové pravidlo pro řešení celkového pořadí v poháru při shodnosti bodů (bude aplikováno pouze za účelem vyhlášení).

8) Pořadatel je povinen zajistit věcné ceny minimálně pro první 3 závodníky/ce v každé kategorii. Již nebudou na samotných závodech vypláceny finanční ceny.

Očekávám k provedeným změnám dotazy, diskusi, Vaše názory na stránkách. Klidně pište nebo volejte. Kontakt naleznete pod záložkou EXTRALIGA, podsložka Komise Masters, popř. dole na stránkách v modrém poli - rychlý kontakt. Přeji všem cyklistům úspěšnou přípravu na letošní silničářskou sezónu bez nemocí, defektů a pádů. Upozorňuji, že od 6. ledna byla zprovozněna registrace do soutěže ELM 2016. K dnešnímu dni je zaregistrováno bezmála 20 závodníků. Informace k registraci přinesu v dohledné době.

Za komisi ELM Martin Wűrz

+ Vložit příspěvek

Diskuse


tvorba webových stránek        |        webhosting a servery