MČR Masters na silnici v Lučanech n/N.

Vážení přátelé,                                                                                                                                                         blíží se první dílčí vrchol cyklistické sezony, počítám-li jako absolutní vyvrcholení MS Masters v Lublani. Mistrovství ČR je současně poslední možností si vyjet účast na tomto MS bez absolvovaní přechozí kvalifikace. Závodu se mou zúčastnit všichni, kteří splnili snížený kvalifikační limit, to je dokončení alespoň 3 závodů EM. Zkontrolujte prosím startovní listinu aby bylo možno včas vyhovět případným reklamacím.

Závod je pořádán na tradičním okruhu, s opravenou silnicí. Délky  pro kategorie byly ponechány jako v předchozích letech s ohledem na profil okruhu. Źeny jedou své samostatné mistrovství ve 3 kategoriích ve společném startu s kategorií C,D a E. Muži do 29 let (kat.M) jedou o Extraligový titul s dresem a medailemi. Nebojte se ale náročnosti, nikterak se neliší např. od závodů v Luži nebo na Monínec. Ke všem skeptikům, kteří upozorňují na nebezpečný sjezd bych chtěl jenom sdělit, že každý sjezd je nebezpečný, pokud se jede rychleji, než závodník zvládá. Sjezd v Lučanech je technický a pro ty, kteří využívají celou šíři silnice s nadjetím do zatáčky a jejím následným "říznutím" i za cenu ohrožení půlky balíku to nebude to pravé ořechové, tady je silnice pouze jednopruhová, tedy se to musí umět a jet tak, aby se to zvládlo, jinak hrozí pád jako kdekoliv jinde.  Dva ročníky byly bezproblémové. Letos se to jede s protisměrným uzavřením provozu, takže zbytečné strachy, každá trať je sjízdná. Oběd pro všechny účastníky je  opět samozřejmostí. Tak již jen potrenovat, doladit formu a nashledanou v Lučanech.

      Olda Horák                                                                                                                                                                                                                                                                                                               

+ Vložit příspěvek

Diskuse

#278

Jakub Kosina napsal:23.července 2014, 15:46 hod

Dobrý den,
chci se zeptat jestli je na tomto závodě možnost se zúčastnit bez splněné podmínky třech účastí v jiné kategorii? Je mi 18 let

Děkuji

Jakub Kosina


tvorba webových stránek        |        webhosting a servery